Elf nieuwe gedichten
Ik heb veel tijd kunnen vrijmaken voor het voltooien van een serie nieuwe gedichten. Elf stuks zijn er nu gereed. Ik ben tevreden over de thematiek en de veelzijdigheid. Binnenkort zal ik ze door mijn dochter Dana grafisch laten vormgeven en op de website laten plaatsen.
 
Oude ingevingen en nieuwe inspiraties
Zo aan het begin van het nieuwe jaar een goed gevolg kunnen geven aan het voornemen om dit jaar meer tijd te investeren in het schrijven van nieuwe gedichten. Een aantal oude ingevingen van vroeger opnieuw door de vingers laten gaan en nieuwe inspiraties nader vormgegeven in een eerste uitwerking.

 
'Je  eigen reis' op videoscreen Lowlands 2007
Onlangs kreeg ik de foto's en video in handen waarop zichtbaar is dat mijn precies160-gedicht Je eigen reis te zien was op Lowlands 2007. Dit precies160-gedicht werd samen met andere gedichten in dit genre gepresenteerd op een aantal outdoor videocreens. Zie de  foto's en  video voor een impressie.
Precies160 - een vondst van dichteres Sofie Cerutti - is een dichtvorm gebaseerd op de maximale lengte van een sms’je. Elk gedicht bestaat uit precies 160 tekens, inclusief spaties. Kijk voor meer info op precies160.nl

 
'Je eigen reis' in 160-bloemlezing
Mijn precies160-gedicht Je eigen reis is opgenomen in de door Meulenhoff uitgegeven bundel 160, een veelzijdige bloemlezing met 160’s van onder meer: Leo Vroman, Micha Hamel, F. Starik, Albertina Soepboer, Alfred Schaffer, Vrouwkje Tuinman, Tonnus Oosterhoff en Elly de Waard.
De boekpresentatie vindt vandaag plaats om 21.00 uur in Odeon in Amsterdam.
Precies160 - een vondst van dichteres Sofie Cerutti - is een nieuwe dichtvorm, gebaseerd op de maximale lengte van een sms’je. Elk gedicht bestaat uit precies 160 tekens, inclusief spaties. Kijk voor meer info op precies160.nl

 
Twee gedichten voorgedragen in programma Eigen werk
van Radio Rijnmond
Twee van mijn gedichten: Aanleunwoning en Leven is nu zijn voorgedragen in het programma Eigen werk van Radio Rijnmond. Luisteraars werden de afgelopen weken opgeroepen eigen poëziewerk in te sturen naar het radiostation. Uit het aanbod is een selectie van de beste gedichten gemaakt en deze zijn voorgedragen door bekende Radio Rijnmond-stemmen.

 
'Je eigen reis' geplaatst in nrc.next
Mijn precies160-gedicht Je eigen reis heb ik enige weken geleden ingestuurd voor de Precies160 Gedichtenwedstrijd op de Landelijke Gedichtendag 2007. Mijn inzending werd niet het winnende gedicht, maar de jury vond het wel veelzeggend genoeg om het te plaatsen als een van de precies160-gedichten die dagelijks zijn te vinden in nrc.next. Je eigen reis werd geplaatst in de nrc.next van 7 februari 2007.
Precies160 - een vondst van dichteres Sofie Cerutti - is een nieuwe dichtvorm, gebaseerd op de maximale lengte van een sms’je. Elk gedicht bestaat uit precies 160 tekens, inclusief spaties. Kijk voor meer info op precies160.nl

 
Eervolle vermelding 'Aanleun-woning' bij Gedichtendagwedstrijd 2007 van literair tijdschrift
Op Ruwe Planken
Mijn gedicht Aanleunwoning heeft een eervolle vermelding gekregen bij de Gedichtendagwedstrijd 2007 van literair tijdschrift Op Ruwe Planken. Volgens jurylid Willem Claassen "beschrijft Aanleunwoning de maatschappelijke cyclus in de laatste levensfase. Een trefzekere, eigentijdse verbeelding die lang in mijn hoofd naspookte."
Winnaar van de wedstrijd was de Vlaamse dichteres Cécile Vanhoutte met haar gedicht Uil. Andere eervolle vermeldingen gingen naar C.P. Vincentius, Inge Boulonois, Ibunda en Gronama.